22 Şubat 2014 Cumartesi

Google Chrome 33 Yayınlandı

Google chrome
Google Chrome'nin farklı kaynaklardan yüklenen zararlı ve gereksiz eklentileri kaldırabilen yeni sürümü Google Chrome 33,Google tarafından Chrome kullanıcılarına sunuldu.

Bütün dünyada en çok tercih edilen tarayıcılar arasında bulunan Google Chrome geçtiğimiz günlerde Chrome 33'ü yayınladı. Ünlü web tarayıcısının yeni sürümü,artık sadece Chrome Web Store'dan indirilen eklentilere izin veriyor. Bu yenilik sadece tarayıcının Windows sürümünü ve Chrome 33'ü kullananları etkileyecek. Google'nin böyle bir yenilik yapma nedeninin üçüncü parti uygulamaların sahip olduğu güvenlik risklerinin ortadan kalkmasının olabileceği tahmin ediliyor.

Bunların yanı sıra Google, Chrome Web Store'daki uygulamalar için daha katı kurallar uygulayacağını belirtti. Apple'daki gibi Google'da kurallara uymayan,kullanıcıları reklam bombardımanına tutan uzantı ve eklentileri engelleyebilecek.

Chrome 33 sadece bu yeniliklerle kalmıyor.Diğer bir yenilik ise Google Now uyarıları. Bu uyarılar,İOS ve Andorid Google Now uygulamalarındaki uyarılara oldukça benziyor. Chrome 33, 5'i yüksek olmak üzere tarayıcıdaki 28 tehlikeli açığı da kapatıyor.



Kaynak: Hürriyet Teknoloji

1 yorum:

sağolun teşekkürler bilgi için

Yorum Gönder